Dragi čitatelju, pozivamo te da se pridružiš u renoviranju svoje Lanterne!

“Djelo je prava mjera čovjeka”, napisao je Vlado Gotovac u svom Principu djela nastojeći ostaviti ono najvrjednije narodu kojim se ponosio, a to je traganje za istinom. Oduvijek je hrvatska pisana riječ bila dana na ponos i promišljanje onima koji žele živjeti u punini, a ne samo preživljavati. Ponukani istom željom, Svjetski savez mladih Hrvatska i ove godine provodi edukaciju pod nazivom Lanterna.

Dobro nam poznati književnici i književnice Gotovac, Šop, Šoljan, Košutić, Ujević te njihove suvremene nasljednice Matanović i Šojat kao mnoga druga slavna imena bit će suputnici mladim ljudima koji će promišljati o ljudskom dostojanstvu, autentičnosti i identitetu, slobodi, međuljudskim odnosima, univerzalnoj ljepoti i kulturi! Mladi će tako kroz šest tjedana promišljati o onome što nikog ne ostavlja ravnodušnim – svijest o vlastitom postojanju i autentično ispunjenje istog.

Ciklus radionica završavamo panelom Vitraj odvažnih s hrvatskim književnicima i umjetnicima koji će nam progovoriti o odabiru pisanja kao svom autentičnom zvanju, o univerzalnoj ljepoti koja ih pritom dotiče te o kompleksnosti i uzvišenosti međuljudskih odnosa koje obuhvaćaju njihova djela.

Dragi čitatelju, pozivamo te da nam se pridružiš u renoviranju svoje Lanterne!

 

Link na event: https://www.facebook.com/events/2097162160576632/
Link za prijavu: https://forms.gle/vVY7MLytCy41XigZ7

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *