Četiri odlična govora na 25. obljetnici Oluje. Konačno.

Foto: vlada.hr

25 godina nakon veličanstvene vojno redarstvene operacije “Oluja” emocije su i dalje iste. Ponos, radost i poštovanje. Prema svim žrtvama Domovinskog rata, rata kojeg nitko normalan ne želi kako je na današnjoj svečanoj proslavi naglasio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Upravo su današnji govori označili istinsku važnost operacije “Oluja“. Oslobođenje teritorija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, okončanje Domovinskog rata te mogućnost da se prisjećamo svih žrtava, uz naglasak kako se pritom ne umanjuje snaga i važnost vojno redarstvene operacije. Četiri govora pokazala su društvu kojim smjerom moramo nastaviti.

General Ante Gotovina, snažan kondezacijski simbol Domovinskog rata, istaknuo je, s punim pravom, kako smo kroz naučene lekcije iz burne i bremenite povijesti postali jači i bolji ljudi, spremni s optimizmom raditi danas za bolje sutra, u novom poglavlju.

Predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković posebnu zahvalnost je iskazao braniteljima i njihovim obiteljima čije herojstvo nas je obranilo te pokazalo što je to sloboda u kojoj danas živimo.

Govor predsjednika Vlade Andreja Plenkovića poziva na kretanje prema naprijed, cjelokupnog hrvatskog društva. “Bez obzira na nacionalnost i počinitelje, svi zločini koji ne zastarijevaru i dalje će se procesuirati. Hrvatska je kao pobjednica pružila ruku pomirbe”, zaključio je Andrej Plenković svoj snažan govor.

“Nikada nismo potonuli u moralnu katastrofu. Grešaka je bilo, zločina je bilo. Sve te priče o zločinačkom pothvatu posljedica su grešaka – što li činjenjem što li nečinjenjem”, između ostalog je izrekao predsjednik Zoran Milanović koji je citirao i velikog Winstona Churchilla.

Četiri odlična govora na 25. obljetnici Oluje. Građani su dobili dostojanstveno obilježavanje dostojanstvene operacije. Konačno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *