Služben je #CorbynOUT

Donedavni predsjednik Laburističke stranke u Ujedinjenoj Kraljevini Jeremy Corbyn i službeno je suspendiran zbog njegovog komentara na izvještaj o djelovanju stranke za vrijeme njegove vladavine po pitanju suzbijanja antisemitizma.

U sebi svojstvenom komentaru, Corbyn je naveo kako su pritužbe bile dramatično uveličane zbog političkih razloga, odnosno zbog čestih unutarstranačkih pučeva. Nakon toga je uslijedila politička suspenzija članstva, a novi predsjednik Laburističke stranke sir Keir Starmer izjavio je da problem unutar same političke stranke rade oni koji pokušavaju opovrgnuti problem antisemitizma u laburističkim redovima.

Nakon što su ga Torijevci predvođeni sadašnjim premijerom Borisom Johnsonom porazili na parlamentarnim izborima u 2019. godini, mnogi istaknuti članovi Laburističke stranke zatražili su popularni i simplificirani #CorbynOUT. Sada je ‘OUT‘ i služben, doduše zbog antisemitizma, a ne zbog promašenih politika.

Jeremy Corbyn tako će ostati upamćen kao političar koji je bio na pragu dugogodišnjeg sna – preuzimanja premijerske palice u Ujedinjenoj Kraljevini i koji je unatoč velikoj prednosti taj san i prokockao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *