Snažan govor Manfreda Webera koji ostaje medijski izoliran

Subotnji Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice, osim novog Statuta stranke, prikazao je široj javnosti i nekoliko retorički kvalitetnih govora. Uz očekivano duži govor premijera Andreja Plenkovića, snažne poruke za govornicom uputili su i Davor Ivo Stier, Ivana Maletić, Miro Kovač, Gordan Jandroković te gost – Manfred Weber. Iako atipično za pozdravni govor, lider Europske pučke stranke u Europskom parlamentu obratio se auditoriju s nekoliko snažnih oblikovanih poruka, uz odobravanje svih sudionika Sabora.

Hrvatska je ponosna zemlja, zajedno smo za snažnu Europu!” – poručuje Weber na hrvatskom jeziku. Tijekom govora u nekoliko navrata ističe kako je Europa bazirana na kršćanstvu, što dokazuje i sljedeća izjava:  “U Europi ima puno raznolikosti, ali jedna stvar koja se može naći u svakom mjestu je kršćanska crkva i EPP će braniti kršćansku Europu!“.

Ni druga dva pozdravna govora nisu ostala nezapažena među prisutnim sudionicima. Nešto kraćim govorom bugarski premijer Bojko Borisov nastavlja naglašavati važnost kršćanstva kao temelja moderne Europe uz otvorene pozive da Hrvatska i Bugarska pokažu zajedništvo te rade na promicanju zapadnog Balkana kao bitne sastavnice Europske unije.

Skup pozdravlja i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, referirajući se na aktualna događanja te položaj Hrvata unutar Bosne i Hercegovine. “Iako nismo promijenili izborni zakon izborit ćemo se da budemo svoji na svome, nema podjela između Hrvata u BiH” uz napomenu kako su Hrvati u BiH predvodnici promicanja europskih vrijednosti i ulaska BiH u Europsku uniju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *