(Ne)popularno mišljenje: Ustrajnost ponekad nije vrlina

Nakon što je izabran za predsjednika Republike Hrvatske, Zoran Milanović nastavlja “biti svoj“. Posljednji u nizu dokaza je činjenica kako neće prisustvovati na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora, upravo one sjednice koju predsjednik države saziva.

Svjedočili smo i protokolarno neobičnoj inauguraciji, kao i za demokraciju neshvatljivih poruka kako predsjednik države ne zna hoće li izaći glasovanje na parlamentarnim izborima.

Već pomalo iritirajuća rečenica, ali Hrvatsku, kao i Europsku uniju očekuje velika gospodarska kriza uzrokovana pandemijom COVID-19. Hrvatski građani odabrali su smjer kretanja u iduće četiri godine s novoizabranim zastupnicima u Hrvatskom saboru, ali i s predsjednikom koji je izabran prije nekoliko mjeseci. Osim nužnih reformi, u krizi je potrebno iskazati zajedništvo kako bi kriza, barem psihološki, djelovala manja i slabija.

Potezi poput ovih, da predsjednik ne dolazi na sjednicu koju je sam sazvao, sigurno tome ne idu u prilog. Možda je ustrajnost, odnosno dosljednost, ponekad mana?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *