(Ne)popularno mišljenje: Nadrealan medijski istup

Foto: Screenshot/Facebook

Ništa novo na desnom političkom polu u Hrvatskoj. Veliki san o širokoj desnoj platformi propao je prije samog početka. No barem nismo ostali zakinuti za nadrealan medijski istup koji smo sinoć imali prilike vidjeti.

No, čak i političku prednost koju su MOSTovci mogli ostvariti narušena je izjavom Marina Miletića, poznatog hrvatskog vjeroučitelja, oko borbe protiv pandemije COVID-19. Točnije, izjave kako su vladajući ostavili ljude doma jer im se krši sloboda i jer im u ovom trenutku tako odgovara.

Uvjeren sam kako vjeroučitelj Miletić sasvim dovoljno poznaje crkveni nauk, ali i ljudske konture, pa može pretpostaviti kako su građani ostali doma kako bi spasili one najugroženije od virusa – starije osobe, teže bolesnike i sve ostale ranjive skupine ovoga nevidljivog prijatelja. Znači li ta izjava da su ovi napori bili uzaludni i da je starije trebalo prepustiti virusu? Ako je odgovor na to pitanje da, znači li to da zdravstveni djelatnici Hitne pomoći ne trebaju izaći na intervenciju starima i nemoćnima?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *