Napad na Stiera dokaz je političke nezrelosti i neznanja hrvatske desnice

Davor Ivo Stier dugi je niz godina slovio za iznimno principijelnog konzervativnog zastupnika u Europskom parlamentu, zatim na mjestu ministra vanjskih i europskih poslova, a nakon odbijanja suradnje s Hrvatskom narodnom strankom (HNS) i na mjestu saborskog zastupnika. Pamtljiv je i njegov govor koji je utkao novu dimenziju retorike u Hrvatski sabor neposredno prije izglasavanja Istanbulske konvencije.

Nekoliko mjeseci nakon neuspjeha na unutarstranačkim izborima, Davor Ivo Stier dao je poprilično realan intervju za Večernji list nakon kojeg je poprilično jasno kako će se naći na listi HDZ-a na nadolazećim parlamentarnim izborima. S punim pravom jer je riječ snažnom političaru koji unatoč porazu na unutarstranačkim izborima ima podršku stranke, ali i nepristranih promatrača za ulazak u Hrvatski sabor.

Već ranije navedeno, intervju je poprilično realan i jasno sagledava cjelokupnu domaću političku situaciju, od vidljivih tenzija između Domovinskog pokreta i MOST-a, rasipanje desnih glasova po uzoru na španjolski model (socijalisti došli na vlast tako da je desnica disperzirala glasove Pučkoj stranci), ali i naglasak kako je ‘osiguranih’ 10 milijardi eura primjer snažne državotvorne politike.

Zbog svega navedenog, reagirali su mnogi desni politički akteri koji tradicionalno lijepe etikete svima koji se u datom trenutku ne slažu sa njima. Sada je na redu došao Stier koji je dugi niz godina slovio kao ‘njihov’ favorit.

Ovaj primjer samo je jedan u nizu koji pokazuje svu političku nezrelost i nerazumijevanje hrvatske desnice. Očekujem identičan scenarij i kada također bivša zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir objavi svoju kandidaturu na HDZ-ovoj listi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *