Bandićeve skandalozne izjave ponovno pogoršavaju krizu u Zagrebu

Razoran potres u danu kada je pao snijeg, prekid normalnog načina života i karantena te naposljetku poplavljen širi centar Zagreba. Čak i oni najstariji među nama ne sjećaju se gorih šest mjeseci za glavni grad Hrvatske.

Nažalost ponovno svjedočimo potresnim scenama iz bolnice u Klaićevoj ulici, domova naših sugrađana od kojih mnogi žive ispod najlona. Najloni u centru grada postaju zaštitni znak posljedica koje je ostavio razoran potres u ožujku ove godine, a jaka kiša kao da je htjela dodatno pogoršati započet posao.

No, kako je moguće da glavni grad Hrvatske, grad s najvećim proračunom ne može bez posljedica dočekati snažniju kišu? Prema objavljenim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda “nesretni pobjednik” u oborini bio je Varaždin iz kojeg, barem za sada, ne dolaze apeli građana zbog velike štete koju su pretrpjeli.

Zagreb pak izgleda kao (bez imalo omalovažavanja prema Indiji, ovo služi čisto zbog slikovite komparacije) kao zabačeno indijsko selo bez slivnika, kao i bez potrebne infrastrukture.

U ovakvim situacijama građani trebaju umirujuću retoriku. Retoriku koja će im ponuditi utjehu i osjećaj brzog odgovora na novog neprijatelja. Umjesto retoričkog apaurina, građani su dobili novu dozu negativnog adrenalina. Negativnog u smislu da je svima skočio živac nakon posljednjih izjava gradonačelnika.

Novo normalno za vrijeme aktualne pandemije znači nužnu prilagodbu kako bi broj oboljelih, a posljedično i umrlih osoba bio što niži. Danas smo pak doznali da su velike štete koje su pretrpjeli stanovnici Zagreba tek “normalne” okolnosti koje se događaju u svakom glavnom gradu. Što “normalno” nije istina. Lokalni izbori su za manje od godinu dana. Normalno, bitno je izaći na njih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *