Nova otkrića: Domovinski rat dogodio se na proljeće 2017., a bolestima se smije rugati!

Izvor: Screenshot / Autor: HRT

Znamo svi ono kako, kad bismo istim onim medijima koji se zgražaju Pernaru C zavirili u objavljivačku povijest, na koliko bismo “novih otkrića” naišli. Te je kava zdrava, te je kap alkohola jednako štetna kao 3 šteke Drine bez filtera, te vodu moramo piti i dok spavamo, pa nakon mjesec dana ista uzrokuje rak. Svaka čast Indexu, ispričao se zbog onog šarlatanstva s čarobnim napitkom.

Ali mi na Retorici vas, dragi čitatelji, ne varamo. Novi nalazi povijesti su stigli, vas mlađe koji ste o Domovinskom ratu učili u školama, očito su učili krivo. Naime, zastupniku Grmoji jako je zasmetalo što premijer nije sudjelovao u istome. S obzirom na to da sličnih primjedbi nije bilo one hladne jeseni 2016., zaključujemo da se rat dogodio par mjeseci nakon, moguće nakon izmaknuća onih triju fotelja plus okoliš in absentia.

No nije niti to sve! Toliko je poštenjačini zasmetao krajnji premijerov nemoral, da ga je prozvao i zbog bolesti. Ta kako se usuđuje imati anemiju, kakav je to neviđeni bezobrazluk? Dolazimo tako do novog otkrića, roditelji su vas također krivo učili. Slijedeći puta, kada vidite čovjeka u kolicima, slobodno mu viknite “Hej, nepokretni!”. Barem ako je suditi prema izostanku i najmanje javne osude konstantnih vrijeđanja premijerove bolesti, što po društvenim mrežama, što eto sada i uživo, pred kamerama, u sabornici.

Ispada doista da parodični Živi zid donosi više sadržaja u Sabor i u politiku. Također, nisam od onih koji bi tvrdili da takve verbalne trzavice i napadi “narušavaju dignitet Sabora”, ali bilo bi lijepo vidjeti prave političke konfrontacije, one ispunjene sadržajem, jer u konačnici jedino je bitno da birači znaju tko ih zastupa i za koga glasati. Most se u ovoj tiradi ponaša već dugo kao loš gubitnik, ne nudeći program nego ogorčenje, a ne bih polagao nade niti u njihovu europarlamentarnu ofanzivu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *