(Ne)popularno mišljenje: promašena lijeva ideologija podjela

Ideologija je duboko ukorijenjena u narodima koji su prolazili diktature i totalitarizme. Između ostaloga, Hrvatska je dugi niz desetljeća bila pod utjecajem najmasovnijeg – komunizma – koji je često bio stavljen pod krinku socijalizma. Ova tvrdnja je utemeljena i u povijesnim činjenicama i u današnjem pogledu većine stanovništva na ekonomska pitanja. Građani u većini zazivaju snažne intervencije države u nacionalizaciju gospodarstva, borbu protiv liberalne ekonomije i slobodnog tržišta.

U političke ideologije nije više potrebno ulaziti jer su toliko duboko formirani stavovi na raznim polovima i segmentima političke karte. Možda bi se pokušaj tumačenja (ne)ispravnosti pojedinih poteza političkih stranaka ili grupacija mogao protumačiti i kao Sizifov posao.

Današnjim činom odlaska, umjesto odavanja počasti žrtvama vojno-redarstvene operacije Bljesak konačno se počelo igrati otvoreno ili da preciziramo – “Normalno“. No sam čin i nije toliko zabrinjavajuć koliko velika podrška koja je uslijedila. Podrška, odobravanje i svojevrsno političko zeleno svjetlo ne može i ne smije biti “normalno”.

Barem je hrvatska javnost dobila toliko dugo traženi odgovor – ljevica je ta koja potiče ideološke podjele koji razaraju hrvatsko društvo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *