(Ne)popularno mišljenje: Jalova oporbena ofenziva na Stožer

Posljednjih dana svjedočimo popriličnom napadu na Nacionalni stožer koji je hrvatskoj javnosti postao sinonim za kvalitetan i dinamičan rad, uz već toliko puta “opjevanu” komunikacijsku sposobnost.

Kako vrijeme odmiče, bilježimo pad praćenja javnosti dnevnih izvještaja Stožera, što je i normalno jer situacija nije više toliko dramatična, posebice jer se najavljuje otvaranje gospodarstva, uz oporavljenu epidemiološka slika u najpogođenijim državama Europe.

Ovakva situacija podložna je povratku političkih, građanima dosadnih, prepucavanja i nastavka ideoloških podjela. Posljednja u nizu je oporbena inicijativa diskreditiranja Nacionalnog stožera kao političkog, odnosno pronalazak veza između članova stožera i vladajuće stranke.

Unatoč zdravstvenoj i gospodarskoj krizi, veliki dio oporbe, nažalost, u meritum stvari stavlja stranačku pripadnosti. Pri tome, očito nesvjesno, pokušavaju prikazati političare nesposobnima, što je zanimljiva teza ako je okrenemo prema njima samima. Smatraju li to oporbeni političari kako članovi stranke ne mogu biti stručni i kompetentni? Jer ako je to istina, samim time se njihov kredibilitet, kao komentatora mjera oko COVID-19, naprosto urušava.

Možda je urušavanje zaista personifikacija za jalovu oporbu kojom svjedočimo posljednjih godina?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *