HNK u Zagrebu zaslužio je bolji tretman od onih koji barem deklarativno vole Zagreb

Jučerašnji dan (14. listopada) simbolizira obljetnicu svečanog otvorenja kazalište zgrade u kojoj danas djeluje Hrvatsko narodno kazalište. Zgrada Hrvatskog narodnog kazališta predstavlja arhitektonsko remek-djelo Ferdinanda Fellnera i Hermanna Helmera.

125. obljetnica svečanog otvorenja obilježena je globalnom pandemijom koja svakodnevno uzima maha. Ne samo u zdravstvenom kontekstu, iako je uvjerljivo najvažniji, već i u gospodarskom jer su zbog mjera onemogućene do sada normalne gospodarske aktivnosti.

Jedna takva mjera rezultirala je i velikim okupljanjima ispred zgrade HNK. Pretežito mladi kojima je onemogućen odlazak u noćne klubove i kafiće, okupljaju se kako bi zadržali društveni život na razini na kojoj je bio prije pandemije. Problem, kao i uvijek, nastaje u manjini koja nema nikakav osjećaj prema ovoj zgradi koja je obilježila mnoge generacije već započinju toliko viđenu devastaciju okolnog prostora i same zgrade. HNK u Zagrebu zaslužio je bolji tretman onih koji deklarativno vole Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *