I ovo je #Retorika: nakon sjajne predstave u bazenu uslijedile još bolje izjave


I ovo je #Retorika je posebna rubrika portala Retorika.hr koja na tjednoj bazi analizira ponajbolje javne nastupe na televiziji i donosi ih čitateljima portala u obliku kraće analize.


Hrvatski vaterpolisti vraćaju se iz Južne Koreje s još jednim odličjem, sedmim u nizu čime se nastavlja naša dominacija i kontinuitet osvajanja medalja na Svjetskom prvenstvu. Na prvenstvu smo imali prilike gledati dvije Hrvatske, onu superiornu nad protivnicima u skupini i onda onu pomalo pogubljenu Hrvatsku u polufinalnoj utakmici protiv Španjolaca. Svatko tko se bavio sportom zna koliko se teško nakon takvog poraza oporavit, no Barakude su pokazale zrelost i snagu, a pojedinci izražene liderske osobine, uključujući današnjeg najboljeg igrača Mara Jokovića.

Imali smo glavu i rep, bili smo dobro organizirani, Bijač je bio nevjerojatan na golu, bekovi su odradili svoj dio posla. Obrana je bila baš takva kakva je trebala biti. To je lijepi kontinuitet. Iz godine u godinu smo u vrhu, imamo problema s kadrom, a opet držimo visoki nivo. Uvijek smo u borbi za medalju, to je stvarno ohrabrujuće. Psihološki dio nam je bio najbitniji, poraz protiv Španjolske nitko nije očekivao, to nas je malo poremetilo, ali protiv Mađara smo bili super – navodi Maro Joković nakon još jedne u nizu savršene predstave u bazenu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *