I ovo je #Retorika: izjave hrvatskih nogometaša na nezaboravnom dočeku

xyx

I ovo je #Retorika je posebna rubrika portala Retorika.hr koja na tjednoj bazi analizira ponajbolje javne nastupe na televiziji i donosi ih čitateljima portala u obliku kraće analize.


Hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog nogometnog prvenstva vratila se sa srebrnom medaljom, a povijesni put do finala iz dana u dan stvarao je sve veću euforiju u Hrvatskoj. O euforiji dovoljno govori i podatak kako su hrvatski nogometaši u zračnu luku Franjo Tuđman sletjeli u 15:23, a do Trga bana Jelačića uspjeli su se probiti tek nešto prije 21h uz pratnju na ruti od čak 550 tisuća ljudi. Izjave koje su Vatreni uputili okupljenima su i danas popularne, a u nastavku donosimo i zašto.

Zlatko Dalić: Nemam riječi zahvalnosti da vam kažem što ste večeras uradili. Igrali smo za sebe, svoje obitelji, za vas i cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH i sve Hrvate u dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih ne bi bilo ni šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe, da su dečki dali sve od sebe. Dečki su sa ponosnom nosili hrvatski dres i dali sve od sebe. Mi smo dali sve od sebe, a i vi ste dali sve od sebe. Iznad svih, Hrvatska!

Vedran Ćorluka: Ovo što ste nam priredili u proteklih mjesec i pol nismo nikada u životu doživjeli! Ovdje nitko nije normalan…

Dejan Lovren: Ovo samo mi Hrvati možemo napraviti!

Ivan Strinić: Ovo je fenomenalno! Hvala vam na dočeku.

Ivan Rakitić: Mislim da nema riječi kojim se može opisati što osjećamo. Ponosni smo da smijemo braniti naše boje. Bili smo svi zajedno u Rusiji. Hvala na svemu i dalje ćemo se boriti da budete sretni i ponosni.

Danijel Subašić: Nismo ovo očekivali, ali kapa do poda. Hvala svima!

Luka Modrić: Hvala Hrvatska. Hvala Zagrebu. Ostvarili smo naš san!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *